![]() |
SNH News 23/2016 - "Wakacje, wakacje i po wakacjach - FTT i przygotowania do MŚ" - Wersja do druku +- Skoki Narciarskie Haxball (http://www.snh.cba.pl) +-- Dział: Forum (http://www.snh.cba.pl/forumdisplay.php?fid=21) +--- Dział: Redakcja (http://www.snh.cba.pl/forumdisplay.php?fid=24) +---- Dział: SNH News (http://www.snh.cba.pl/forumdisplay.php?fid=44) +---- Wątek: SNH News 23/2016 - "Wakacje, wakacje i po wakacjach - FTT i przygotowania do MŚ" (/showthread.php?tid=576) |
SNH News 23/2016 - "Wakacje, wakacje i po wakacjach - FTT i przygotowania do MŚ" - wojtekschiller3 - 08-08-2016 SNH NEWS 23/2016
"Wakacje, wakacje i po wakacjach - FTT i przygotowania do MŚ" ![]() ![]() Wakacje, wakacje i po wakacjach ![]() FIS Team Tour: Willingen I zaczynamy pierwszą edycje FIS Team Tour na forum ! Rozpoczynamy turniej od pierwszego przystanku. Willingen. Na sam początek konkurs drużynowy. Faworytami byli reprezentacje Norwegii i Finlandii. Wygrała ta pierwsza w składzie: Terrorym., kamilus500, Anders Jacobsen oraz wojtekschiller3. Na drugim miejscu zameldowali się Finowie tracąc równo 500 punktów do Norwegów. Dodajmy, że w składzie Finlandii zabrakło dwóch zawodników: villareala oraz zibidoba. Na trzeci stopień podium wskoczyli Polacy w składzie: SzymonSkiJump444 oraz Sinned. Na ostatnim miejscu znalazła się Słowenia w której znalazł się w tym konkursie jedynie Gajek. Konkurs indywidualny padł wcześniej wymienionemu Gajkowi który wygrał po raz 7 konkurs w Pucharze Świata w tym sezonie. Jego przewaga nad drugim ATG wynosiła tylko 2 metry. Dodajmy że Gajek wyrównał rekord skoczni Tramera który padł tu pół roku temu. Na trzecim miejscu uplasował się aktualny lider PŚ, Primoż Peterka. Dalej uplasowali się: Szymonskijump444 i wojtekschiller3. Klingenthal Vogtland Arena. Chyba jedna z najpiękniejszych skoczni w tym Pucharze Świata. Piękny również był też konkurs. Wygrał go Anders Jacobsen skacząc 143 metry oraz niebotyczną odległość 145 metrów. Na drugim miejscu: Primoż Peterka, 142.5 i 143.0 metry. Na ostatnim szczebelku podium ATG. 139.5 metra i 142.5 metra. Zawiódł wojtekschiller3, który zajął ostatnie, 6 miejsce. Oberstdorf Ostatni przystanek FTT. Heini Klopfer Schanze. Kilka miesięcy temu odbywały się tutaj MŚwL. Konkurs indywidualny początkowo miał paść łupem Ravera, ale tragiczne warunki w drugiej serii (5 bul !!!) ostatecznie sprawiły, że to villareal wygrał konkurs indywidualny który wyprzedził drugiego Sinneda o 6 metrów. Ostatnie miejsce na podium zajął Anders Jacobsen. Raver zajął ostatecznie szóste miejsce. Odbyła się również drużynówka, padła łupem Słoweńców którzy o aż 268.5 punktów wyprzedzili drugich Norwegów. Na trzecim miejscu uplasował się tryumfator FIS Team Tour, Finlandia. Ostateczna klasyfikacja FIS Team Tour wygląda następująco: 1. FINLANDIA - 4295.5 pkt 2. NORWEGIA - 3410.0 pkt 3. POLSKA - 2568.5 pkt 4. SŁOWENIA - 2291.5 pkt 5. KAZACHSTAN - 429.0 pkt Przygotowania do MŚ W tym tygodniu odbędą się Mistrzostwa Świata na skoczni w Jested. Mamy dużo faworytów do zwycięstwa ale głównymi kandydatami są: Anders Jacobsen, Raver, wojtekschiller3, Gajek, ATG oraz Primoż Peterka. Z tych którzy mogą pokrzyżować plany może najprawdopodobniej villareal. Jest on mocny ale czy aż tak mocny ? Zobaczymy za kilka dni. W drużynówce mamy tylko trzech faworytów: Finlandia, Norwegia i Słowenia. A tymczasem wiemy że w budowie jeszcze jest skocznia normalna HS100. Czy zdążą do MŚ ? Mamy nadzieję. Pozdrowienia etc. Pusto ![]() Pytania do czytelników 1. Jak oceniacie FTT ? 2. Kto jest według was faworytem do złota na MŚ ? RE: SNH News 23/2016 - "Wakacje, wakacje i po wakacjach - FTT i przygotowania do MŚ" - zibidob - 08-08-2016 Fajny artykuł, lecz pojawiło się w nim parę błędów: "Wakacje, wakacje i po wakacjach ![]() "(...)wojtekschiller3 który zajął ostatnie, 6 miejsce" - przed "który" stawiamy przecinek. "A tym czasem wiemy że w budowie jeszcze jest skocznia normalna HS100" - "tymczasem" pisze się razem, a do tego przed "że" powinien być przecinek. "Czy zdąża do MŚ ? Mamy nadzieje" - "zdążą" i "nadzieję". Pytania: ad.1 FTT było bardzo dobre, szkoda tylko, że Mynson ze zwaśnionej strony ski-hax.xaa.pl podszywał się pod innych użytkowników. ad.2 Faworytem do złota na MŚ są dla mnie: Primoż Peterka, Anders Jacobsen, Raver, ATG, może jeszcze vilareal, ale gdybym miał typować, to obstawiałbym, że będzie sensacyjnie i wygra ktoś, kogo albo nie znaliśmy, albo nigdy jeszcze nie wygrał (albo tych zwycięstw miał jak na lekarstwo). RE: SNH News 23/2016 - "Wakacje, wakacje i po wakacjach - FTT i przygotowania do MŚ" - Raver - 08-08-2016 Dobre wydania SNH News. Aby tak dalej i aby były wywiady. RE: SNH News 23/2016 - "Wakacje, wakacje i po wakacjach - FTT i przygotowania do MŚ" - ATG - 08-08-2016 Ja tam tylko chciałbym dodać, że to villareal skakał w drużynówce w Willingen zamiast mnie. Tak po za tym bardzo fajny artykuł. RE: SNH News 23/2016 - "Wakacje, wakacje i po wakacjach - FTT i przygotowania do MŚ" - Primož Peterka - 08-08-2016 Proszę mnie wykreślić z listy fawoytów. Dla mnie MŚ to zawody najniższej wagi oraz oddam tam bule, jedynie na drużynówce będe skakac powaznie. RE: SNH News 23/2016 - "Wakacje, wakacje i po wakacjach - FTT i przygotowania do ... - zibidob - 08-08-2016 (08-08-2016, 12:05)Primož Peterka napisał(a): Proszę mnie wykreślić z listy fawoytów. Dla mnie MŚ to zawody najniższej wagi oraz oddam tam bule, jedynie na drużynówce będe skakac powaznie. Trzymamy Cię za słowo! ![]() RE: SNH News 23/2016 - "Wakacje, wakacje i po wakacjach - FTT i przygotowania do MŚ" - ATG - 08-08-2016 (08-08-2016, 12:19)zibidob napisał(a):(08-08-2016, 12:05)Primož Peterka napisał(a): Proszę mnie wykreślić z listy fawoytów. Dla mnie MŚ to zawody najniższej wagi oraz oddam tam bule, jedynie na drużynówce będe skakac powaznie. Jakby co to skrin zrobiony XD RE: SNH News 23/2016 - "Wakacje, wakacje i po wakacjach - FTT i przygotowania do ... - zibidob - 08-08-2016 (08-08-2016, 12:54)ATG napisał(a):(08-08-2016, 12:19)zibidob napisał(a):(08-08-2016, 12:05)Primož Peterka napisał(a): Proszę mnie wykreślić z listy fawoytów. Dla mnie MŚ to zawody najniższej wagi oraz oddam tam bule, jedynie na drużynówce będe skakac powaznie. XD |